Necla Akdeniz Antalya’da Son Romanı “Tereddüt Çizgisi”ni İmzalıyor

Yazar Necla Akdeniz, son romanı “Tereddüt Çizgisi”ni Antalyalı okurları için imzalıyor.

29 Mayıs Pazar 2022’de Dokumapark Sahaflar Çarşısı’nda, Zuzu Kitap’ta okurlarıyla buluşacak olan Necla Akdeniz, yeni kitabını imzalayacak.

Antalyalı edebiyat tutkunlarını bekliyoruz.

Tereddüt Çizgisi

Necla Akdeniz üçüncü romanı Tereddüt Çizgisi’yle insanlığın kendi elleriyle hazırlayıp içine düştüğü açmazların izlerini sürmeye devam ediyor. Bir posthümanist manifesto olarak da okuyabileceğiniz Tereddüt Çizgisi, roman kahramanı Rüya’nın deyişiyle, “İnsan olmaktan utanan varlıkların ortak tebliği”dir.

Diğer romanları Gök Kuşaksız ve Kaotika’da olduğu gibi alışılagelen toplumsal kimlikler ve cinsiyetler içinde yer almayan karakterlerin hikâyelerini yazıyor Necla Akdeniz. Salt insan merkezli eril dünyayı değil, içinde bir ağacın, bir böceğin, bir nehrin de kendine eşit derecede yer bulduğu farklı dünyalar yaratıyor. Hikâye edilmeye değer bulunmayanların, görülmek, bilinmek, tanınmak istenmeyenlerin, kıyıda köşede kalanların, yersiz yurtsuzların, queerların, ötekilerin hayatlarını aktarıyor.  Roman kahramanı Rüya’nın tuhaf ve tekinsiz hayatıdır Tereddüt Çizgisi’nde anlatılan. Kendi deyimiyle “Unutmama Hastalalığı”na yakalanmış biridir Rüya. Doktorların teşhisiyle “Şizofren” çevresinin tanımıyla “Deli, Cadı, Ucube”. Ne kadın ne erkek olarak hisseder kendini. İnsanlardan çok hayvanlara yakındır. Fakat hiçbir türe ait olmak istemez. Bir melezdir daha çok; tarihsel olarak inşa edilmiş insan(lık)la diğer canlılar (bitkiler, hayvanlar, mikroorganizmalar, inorganik varlıklar) arasındaki keskin sınırları reddeden. Doğduğu andan itibaren dünyaya ve olaylara bambaşka açılardan bakar Rüya. İnsanların görmediğini görür, duymadığını duyar, sezmediğini sezer. Kısaca, kültüre değil doğaya doğmuş bir yerleşik yabancıdır o.

Necla Akdeniz Kimdir?

İstanbul Doğumlu. Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü mezunu.  Felsefe alanında yüksek lisans yaparken bilişim dünyasına geçti. Yazılım sektöründe çalıştı, yöneticilik yaptı, sonra kendi şirketini kurdu. Nihayet 2013 yılında “Benden buraya kadar” diyerek şirketi devretti, şehri terk etti ve yollara düştü. Şimdi, yazıyor.

İlk romanı “Gök Kuşaksız” 2018 Mart ayında, ikinci romanı “Kaotika” 2019 Temmuz ayında, Agora Kitaplığı’ndan çıktı. “Edebiyat Cadıları” adını verdiği yazı dizisi, Edebiyat Haber’de yayımlanıyor. “Tereddüt  Çizgisi” yazarın üçüncü romanıdır.

 

Kaynak: https://www.edebiyathaber.net/bir-posthumanist-roman-tereddut-cizgisi/

 

Bir yanıt yazın